Mart 18, 2010

Gidenlerin ardından sözler kifayetsiz kalıyor...

Geçtiğimiz gün K.Sezyum'un Radikal'de eşinin arkasından yazdığı yazıyı okudum.

Yaşadıklarını ne güzel anlatmış değil mi?

Ama bu kağıda dökülenler. Bir de ne kadar ustaca yazsan da kağıda dökemediğin ne kadar dökersen dök karşındakine aktaramadığın şeyler var.

Ne yazık ki...

Bana acının azalacağını ama yerini özlemin dolduracağını söylemiştiniz.

Doğruymuş.

Acı karşısında kendini tutup ağlamayabiliyorsun. Ama özlem karşısında boğazın düğümleniveriyor.

Çok başıma geldi. Yolda yürürken karşıdan gelen birini, bir yerde otururken kapıdan gireni ona benzettiğim zamanlar oluyor.

Bir an.

Sadece bir an insanın kalbi duruyor. Sonra tekrar atmaya devam ediyor.

Onun gibi gencecik giden insanların kaybını duyunca dayanamıyorum bir de. Sonra onun yanına gittiklerini düşünüyorum. Yalnız olmadığını.

Bazen onun yaşındakilerin söylediği sözler yaralıyor beni. Yaşadıkları yaşayacakları bencilce belki de, canımı sıkıyor. O yaşamadı yaşayamadı diye.

Bir yerde, biri "19 yaş çok karaktersiz, sıkıldım" dedi. 18 le 20 nin arasına sıkışmış. Öylesine ağızdan çıkmış, tabii ki art niyeti olmayan, üstünde durulmayacak bir söz belki de.

Ama değil işte.

O, 19 yaşında gitti.

Keşke onun da tek derdi, bu karaktersiz yaşın uçup gitmesini beklemek olsaydı...

7 yorum:

berfin dedi ki...

gidenin ardından hep mi keşkeler kalır??? bir yıl içinde hem kaınvalidemi hem dayımı hem kayınabbamı kaybettik.. ve hepsinin ardında ne zaman cümle kurmaya kalksam keşke??? ama aslı her ölüm acıdır belki biliyorum lakin genç ölümleri nedense daha acı geliyor. yaş 19 ahh aslı sabah sabah mideme bir taş oturdu..çok üzüldüm..

cenebaz dedi ki...

Sözün bittiği yer:((((

Pnarist dedi ki...

Merhaba Sevgili Aslı,
Hep denir ya olan ölene değil kalana oluyor diye.Ne zor.Allah sabırlar versin,gani gani de rahmet eylesin güzel kardeşine.

Aslı Cin dedi ki...

Berfin, ne yazık ki öyle. Sadece 19...

Çenebaz
sözler bitiyor ama arada sırada anlatmak iyi geliyor. Günler birbirini kovalarken sanma ki unutuluyor. Her gün onu hatırlatacak bir şey illa ki oluyor.

Pnarist, amin, çok teşekkür ederim.

Duygu dedi ki...

Unutulmaz tabii. Ama dediğin gibi konuşmak iyi gelir bazen. Ne diyeyim nurlar yağsın.Allah sabırlar versin.

Asortik Krep dedi ki...

İçimi acıttın.. Onu düşününce zaten içim acıyor (sadece özlemini anlayabildiğimden) ama bu yazı beni çok acıttı.Yazınca rahatlayabiliyorsan biraz, yaz lütfen.

Aslı Cin dedi ki...

Duygu, çok teşekkür ederim, evet ruhu huzur bulsun.

Asortik, aslına bakarsan burası benim için bir terapi alanı gibi oluyor bazen. Hissettikleirni bu kadar açık yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama iyi geldiğini biliyorum.