Mart 15, 2010

Renkli evim !


Oğluşla "Renkli evim" adlı çalışmamız. Tabii ki her yeri fotoğraflayamadık ama hoşumuza giden detayları çekti, kimi fotoğraflarda da ben asistanlığını yaptım. Sonra birlikte Photoshop ve Picasa'da fotoğraflarla oynadık. Fotoğraf kaliteleri çok iyi olmayabilir zira fotoğrafçımız henüz beş buçuk yaşında. Ancak çekilecek renkli objeleri bulma konusunda benden daha iyiydi. Kimi kareleri neden çektiğini bilmiyorum. Sanırım sadece renkli olmaları yetmiş. Küçük tuvaletin kırmızı paspası gibi. Kimi kareler ise renkli değil ama ben bak burası çok aydınlık, bak buradan orası yansıyor deyince çekti. Boyunun yetişmediği yerleri ben çektim. Gündüz ve gece çektikleri arasında oldukça fazla bir ışık farkı var :) Solmuş yapraklar, boş kalmış çerçeveler gibi düzeltilmesi gereken şeyler de görürseniz affola. E hani o kadar uğraştığın evin fotoğrafları diye soranlara da ipucu olacak- Evde yapacaklarım hiç bitmiyor o sebeple hiç tamam oldu diyemiyorum- Çekmesi oğluştan, yüklemesi annesinden...



    13 yorum:

    Delfina ; dedi ki...

    Aslıcım, o minik elleri öper ısırırım ben.Bu nesil ne kadar parlak zekalı,ne kadar farklı maşallah.Tüm fotoğraflar bibirinden güzel,ilginç.buzdolabının yanındaki panoya bayıldım ayrıca :)

    sevgiler,

    Aslı Cin dedi ki...

    Delfina, evet öyleler. Bazı yamuklukları düzelttim ben ama bu kadarını beklemiyordum sanırım artık ona ufak bir makine vermenin zamanı geldi :)

    emel dedi ki...

    aslıcım oldum olası ''yaşanılan evlerin'' fotoğraflarına hayranımdır ben. bu sebeple oğluşunun çektiklerini dikkatle inceledim. hepsi çok güzeller. ama keşke genel olarak evinizin fotoğraflarını çekip paylaşsanız bizimle. detayları görüp beğenince geneli merak ettim açıkçası..:)

    Aslı Cin dedi ki...

    Emel o bütüne cesaret edebilir miyim bilmem. Her gün bir yerini değiştirmenin peşindeyim, hala eksikler var, beğendiğine sevindim umarım tamam şimdi oldu dediğimde çekip sana mail atabilirim :)

    Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

    Detaylar çok ama çok güzel:)) Her biri ayrı bir hikaye sanki...Sağlıkla, mutlulukla, huzurla oturun inşallah! Darısı başımıza:)))

    Aslı Cin dedi ki...

    Darısı başınıza o zaman, iyi dileklerin gibi senin için de iyilikle sağlıkla olsun, çok sağol :)

    Duygu dedi ki...

    Sade ve çok şık... Fotoğraflayan minik ellerde şaheserler yaratmış. Tebrikler.

    Aslı Cin dedi ki...

    Duygu teşekkürler, özellikle minik ellerin çektiklerini beğendiğin için...

    Asortik Krep dedi ki...

    Ben son resimden bir önceki çerçeveye yansıyan pencere yanındaki yastıklı kanepenin görüntüsünü istiyorum zahmet olmazsa.. Birde son resimle hasır terlikli resim çok hoşuma gitti :)

    Aslı Cin dedi ki...

    Asortik, o kahverengi kanepenin yerini değiştirdim, aydınlığı engellemesin diye krem rengi teklileri oraya aldım. Foto çeker sana mail atarım, ama kısaca üçlü kanepe kahverengi üzerinde turuncu- sarı yastık var bir iki. Tekliler krem onlarda da mürdüm yastık var. Mum ve çiçeklerle bu yastık renklerini uyumlu hale getirdim. Geri kalan her şey krem vebiraz kahve ağırlıklı. Son foto evin girişi. Hasır terlikli de banyo daki hamam konseptli köşem. Sabunlar Alaçatı'dan. Umarım Edirne'ye giderim kısa zamanda da, biraz daha meyveli sabun alırım :)

    Asortik Krep dedi ki...

    Sağol, ayrıntılar için..

    Adsız dedi ki...

    ağğğğ mutfaktaki metal askı ikea mı? bizimkinde de var evimizi özledim:(

    Aslı Cin dedi ki...

    :) O köşe farkına bile varmadan baştan aşağı Ikea oldu.