Nisan 02, 2010

Bahar gelince ne yapılır? - Volume 1

Önce sevgili kandırılır, pazar günü söylenmesine aldırış etmeden yapı markete gidilir, saksılar alınır, topraklar taşıtılır.

Sonra daha fazla işkence etmeye gönlün el vermediğinden onunla olmadığın bir gün çiçekçiye gidilir özenle istediğin güller seçilir.

Sevgiyle rengarenk güller ekilir, böcek korkusu bile vız gelir, topraktan çıkan küçücük böceğin üzerine toprak atılır, göz görmeyince gönül katlanır.

Çiçekler sulanır, özenle salon penceresinin önüne yerleştirilir, sonra önünde oturulup dışarısı izlenerek bol sütlü bir kahve içilir.

Sonra... Sonra bir gün çalışanlar işlerinden, çalışmayanlar çocuklarından nefes alacakları bir kaç saat ayarlar, kahvaltı için toplanılır. Bahar uygun rengarenk bir masa hazırlanır. Durun, sıcaklar henüz masaya gelmedi, onlar arkadaşlar gelince servis edilir.

Bir gün önce canının çıkmasına, ve bir gün sonra canının bir daha çıkacağına emin olarak, bol bol kalori yüklemesi yapılabilir.

Hmmm, bu gelecek konulardan biri olarak "Volume 2" olacak ama en iyi yanlarından biri de kışı sevmeyen ve mumya gibi sarınan benim için rengarenk, desen desen çorapların rahatça giyilebildiği, Crocsların ise ev terliği olmaktan çıkıp kendisini sokaklara atacağı zamanları müjdeliyor olmasıdır.

Bahar böyle renkli, keyifli ve eğlencelidir benim için. Volüm 2 nin daha da renkli olacağına eminim...





6 yorum:

Duygu dedi ki...

Bahar gelince aynı telaş bende de başlar.Kocanın söylenmesine aldırmadan topraklar taşınır çiçekler ekilir.Gerçi başlamadım daha sadece nanemi ektim.Ama yakındır balkonun renklenmesi.

Bu arada çiçeklere bayıldım. Çilekli tatlı da olsa şimdi yesem dedirtiyor.

Sevgiler...

Aslı Cin dedi ki...

Duygu, bu yer gülleirni ilk kez ekiyorum, umarım ömürlerine göre dayanıklı olurlar. Tart gerçekten her gördüğümde bana da öyle dedirtiyor :)

Unknown dedi ki...

bende çiçeklerle uğraştım saksıya domates ektim..misss...ama senin çiçekler şahaneymiş iyi sehirleriniz olsun karşısında..

Aslı Cin dedi ki...

Elçin, balkonu düzene sokunce ben de domates maydanoz istiyoum, bakalım becerebilecek miyim?

Vijdan dedi ki...

canımm harikaa gözüküyor hepsii :)
ellerine kollarına sağlık yiyip için afiyet bal şeker olsunn :)

Vijdan dedi ki...

çiçekler harika olmuşlar canım..Bence kesinlikle ekmelisin saksı domatesi harikalar :)