Nisan 26, 2010

Boktan bir dünyada yaşıyoruz...

Haberin detaylarını yazamam.

Başlığını bile bulamam.

Okurken ezildim, büzüldüm, küçüldüm.

Yok oldum.

Peri masalları ile büyüttüğümüz çocuklarımızı antibakteriyellerle mikroplardan koruduğumuzu zannederken, dışarıda dolaşan onca iki ayaklı mikrobun gazetelere yansıyan dehşeti  okuduğumuz masallardan ne kadar da uzak.

Onları nasıl koruyacağız?

Nereye kadar koruyabileceğiz?

Nasıl bir masal yazmalıyım oğluma?

İnsanların sadece fikirleri için birbirini yumrukladığı bir dünyada, aslında herkesin kendi annesi gibi çocuklarla ilgilenemediğini, kimi çocukların sadece yemek ve oyuncak kıtlığı değil sevgi kıtlığı da çektiğini, hatta tam tersine şiddetle doyduğu bir dünyada yaşadığımızı mı anlatayım? O dünyada tecavüz diye bir şey olduğunu, lise çocuklarının 2 yaşındaki bebeklere tecavüz ettiğini, hatta bu bebekleri şantaj yaptıkları kızlara buldurduklarını mı söyleyeyim? Uzaklarda bir yerlede , onun gibi okula giden çocuklar olduğunu, ama bir sınıfta 50 kişi okuduğunu, öğretmenlerinin olmadığını, olsa bile eğitimin olmadığını mı anlatayım? Bilinçsiz çoğalmış ailelerin, bir şey öğretemediği çocuklarının, okulda da eğitim alamadıklarından mı bahsedeyim?

Yoksa bütün bu çarpıklıkları gören koca koca adamların, sapıklıkları dizilerin üzerine attığını, aileden ve çocuklardan sorumlu bir bakanı bile olan ülkemizde her gün acı bir çocuk haberinin geldiğini, politikacıların bizi daha büyük birliklere gireceğiz diye uyuttuğunu, buna da ancak Avrupa'da bir şehir görmemiş olan fakir fukaranın inandığını, zaten o fukaraya verilen 3 kilo pirinçle, ve doğurun, çoğalın sırt sıvazlamaları ile başımıza bunların geldiğini,deneme tahtasına dönen eğitim sistemi için hala bir şey yapılmadığını, başka politikacıların ise şimdilerde oy uğruna bunlar gibi sapıkları affetmekten bahsettiklerini mi anlatayım?

Boktan bir dünyada yaşıyoruz oğlum mu demeliyim?
 
Yoksa "Uyu oğlum" mu?

Gözünü kapat ve uyu. 

Aynen büyüklerinin tüm bu olan bitenler karşısında yaptığı gibi...

Haber burada...

7 yorum:

niloş dedi ki...

Ben de sarsıldım haberi okuyunca, derin derin düşünüyorum gelecek için.kaygım her geçen gün daha da artıyor.inadına umutla bakmak istiyorum ama...çok zor.

SEVGİ dedi ki...

buna nasıl yorum yapılır ki?
üzgünüm, şaşkınım, olayın kötülüğü bir yana, minicik bebeklerin başına böyle şeylerin gelmesi beni kahrediyor. çok şeyler geçiyor beynimden ama dilim de elimde tutukluk yapıyor. dediğin gibi boktan bir dünya burası.

sarikiz dedi ki...

Tamda gazetemi korku ve üzüntü içinde kenara bırakmıştım ki sizin yazınızı gördüm. Nasıl bir çocuk topluluklarıdır ki 2 yaşındaki bebekten zevk bekleyebilmekte, kendi kuzenlerine bebekleri getirtmektedirler.

Nasıl bir korku yaşatmaktayız ki o kıza ailesine başına gelenleri anlatacağına daha süt bebeklerini o canilere verebiliyor.


Bu çocuklar daha 18 yaşını geçmedikleri için çocuk sayılacak 3-5 yıl belki o kadar bile sürmeyecek bizim çocuklarımızın arasına karışacaklar. Karısını dövecek kendi yeğenine tecavüz edecek hatta kendi çocuklarına bile tacizde bulunacak.

Korkuyorum , üzülüyorum

gunlukcugum dedi ki...

cok korkunc!rabbim evlatlarimi kotu dusunceli pis ahlakli insanlarla karsilastirmasin!!

Çileksuyu Sibel dedi ki...

ciglik atmak istiyorum asli inan ki..burda da ayni haberler,vahsi veliler...cocuklardan ne istiyorlar anlayamiyorum..allag sabir versin hepimize ve annelere kolaylik,allah korusun cocuklarini,baska birsey soyleyemiyorum....

Sudiş dedi ki...

Fanus mu? Ne yapmalı? Özellikle orada yaşayan çocuklar için üzülüyorum, kimbilir duymadığımız neler var? Kimbilir bunu yapan o küçük caniler neler yaşadı da bu boyuta taşındılar...

Adsız dedi ki...

www.tepkisizkalma.com

Çocuk istismarını durdurmak için başlatılan hareket.