Mayıs 12, 2010

Lost üzerine çok tahmin yapıldı ama ya hayal kırıklığı?


Bu benim kaçıncı Lost konulu yazım bilmiyorum, ama az kaldı, dizi bitiyor.

Dizinin sonu yaklaşırken hayalkırıklıklarımız artıyor.

Yıllarca boş yere mi izledik, o detaylara boş yere mi kafa yorduk, hiç olmazsa sonunu bir sezona yaysalardı diye düşünmeden edemiyorum.

Zira her ne kadar cevaplar verilmeye başladıysa da, yarın akşam göreceksiniz ki bu bölümle, kısa sürede konunun özetini anlıyoruz.

Detaylar cevap bulacak mı bilmiyorum ama sezon başında siyah dumanı tanımaya başladıkça tahmin ettiğim sonucun çıktığını görüyorum.

Devamı spoiler içerir, dikkat !

Alelaceleye getirilmiş son bölüm, bizi sadece siyah dumanın aslında bir nevi " acıların çocuğu " olduğu gerçeğiyle şaşırtıyor. Kim iyi kim kötü, katıksız iyilik yada kötülük olur mu sorguluyoruz.

Tahmin ettiğim gibi Yakup peygamber ve kötü ikizinden esinlenilmiş hikaye, az da olsa hala Araf yada öteki dünya ile bir şekilde ilişkili.

Hala o kadar çok cevaplanmamış konu var ki, aklımdakileri aydınlatabilecekler mi bilemiyorum. Ancak, mağaradaki kadın ve erkek iskeletlerini ada ahalisinin zamanına dönerek göstermeleri, her akılda kalan sorunun cevabını bu şekilde karşılaştırarak verebilme ihtimalleri ümit verici.

Bir sonraki bölüm günümüze döneceği için yeterince cevap vereceğini zannetmiyorum. Anlayacağınız bizi bir yada birleştirilmiş iki bölümlük bir sona sıkıştırılmış cevaplar bekliyor.

Bize ise çalınmış bir parmak bal kalıyor...

5 yorum:

İSTANBUL'DAN AMERİKA'YA..İKİ AYAKLI DÜNYAM, BİR ORADA BİR BURADA.. dedi ki...

cnm sweet blog olarak ödüllendirildin..bloğuma bak istersen:)

Aslı Cin dedi ki...

:) Teşekkür ederim. Hemen geliyorum.

şugibi dedi ki...

biz her bölümün sonunda kocamla ööyle bakakalıyoruz ekrana bu mudur yani diye. bu arada bu esmer çocuk ne kadar güzel bir çocuktu. büyüyüp de o adam mı olacaktı yani. böhü.

Aslı Cin dedi ki...

HAHAHAHAAAAAAA ! Aynı şeyi düşündüm ben de.

hay sana ne dedi ki...

bu hafta seyrederken ettiğim küfürler 7 sülalerine yeter...