Haziran 28, 2010

Yalnızlık zormuş...

"Hayatımı yazsam roman olur be abla" derken kaşlarımı küçük Emrah ile Shrek'teki kedi arası bir kıvamda süzecek, dudaklarımı büzecek, zırıl zırıl ağlayacak durumdayım.

Ev sessiz. Çok sessiz. "Kafamı dinleyeceğim hehe" diyerek kendimi avutmamış, kandırmışım. Hiç de eğlenceli değil. Karşılıklı kahve sigara kaçamağı yapacak koca da, o sırada mutfak kapısını açıp, o günde bir tanecik sigaramı saklatacak oğluş da yok evde. Çeşme'den başka bir yeri sevemem sevemem sevemem diye mırıldanarak gittiğim, dönerken de hayran kaldığım Torba'da bir hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Bir gün önce, bir gün sonra daa İzmir'de eşi dostu görüp kahvaltılarda gevrek de yedin ya daha ne istiyorsun diye sorarsanız haklısınız. Ziraa yeni iş yerimdekilerin kimilerinde öyle haset bakışlar var ki, boynuma kapının üzerindeki nal gibi nazar boncuğunu çıkarıp assam fayda etmez. Sen 2 hafta çalış, sonra kalk git 1 hafta tatil yap. Ben de olsam bana sinir olurdum.

Gel gör ki bu aralar bana bir rehavet geldi. "Elalem ne derse desin, hadi hadi hadi" diyerek kendimi gaza getiriyor, insanların bana gıcık olma ihtimalini düşünmek şöyle dursun, gıcık oluyorlarsa keyif alabileceğimi düşünecek kadar umarsızım. Ya deliriyorum, ya da nihayetinde hayatın çok da ciddiye alınmaması gerektiğini anlıyorum. Oysa ne ala değil mi, deliye her gün bayram.

Velhasıl, oğluş İzmir'de. Duyduğuma göre gelmeye niyeti de yokmuş. Bir hafta sonra dönecek olan babasına sitem edecek halim de yok, ben 2 senedir tatildeydim sayesinde.

Bu sebeple susuyor, işimin başına dönüyor, neyse ki keyifli bir işim var diye avunuyor, akşamları da kendime açtığım şarabı içip iyice uykum gelene kadar kaçırdığım filmleri izliyorum.

Yalnızlığa alışmaya çalışarak...

Dip sos: Bu arada her zamanki gibi tatil bilançosu,

Bir haftada yapılan yol: 1500 km
Bir haftada çekilen resim: 150 kare

Bir haftada alınan kilo: 750 gr

Bir hafta tatil köyünde kalındığı halde allem edip kallem edip alınan parça adedi: Bir kaç parçacık.
( Sevgili  de okuyor bu blogu, biraz anlayış...! )


4 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok hoş bir yazı olmuş,şarapta harika,sevgilerrrr....

Vijdan dedi ki...

Kıyamam ben arkadaşıma az kaldı ..

Hımm şarap şahane :)

Işıl dedi ki...

750 gr la kurtulmussun ben ne yapcam bakalım haftaya

Aslı Cin dedi ki...

Annemineli, teşekkür ederim.

Vij, gel beraber içelim.

Işıl, umarım daha azı ile kurtulmuşsundur :)))