Ağustos 26, 2010

Evet mi hayır mı?

Ben bu referandumu evliliğe benzetiyorum.

Hani bir hevesle evet diyenler, zaman geçince evet dedikleri güne lanet edecekler gibi.

Belki de yanılıyorum. Ama hayat tecrübem bana evet demeden önce bir kere daha dönüp düşünmem gerektiğini öğretti.

Belki bu "Hayır" ın dönüşü yok, ama genellikle hayır dedikten sonra düşünecek zamanın kalır.

Hayırda adı üzerinde  bir "Hayr" vardır.

Demokratik bir ülkedeyiz. Her ne kadar başımızdakiler bunu unutup bize "Evet de, hayıııır hayır de", dese de ben hala demokratik bir ülkede yaşadığımıza inanmak istiyor ve tabii ki herkesin seçimine bırakıyorum. Bana söz düşmez.

Sizden istediğim sadece neye evet, neye hayır diyeceğinizi bilmeniz.

Bilin ki benim gibi, sizin de kafanız karışsın.

Evet demek istediğiniz şeylerle hayır demek isteyeceğiniz şeyleri nasıl olur da bir seferde seçmek zorunda kalacağınıza siz de şaşırın.

Neyse ki bizim kafamızın karışmasına kıyamayan kimileri bizim yerimize düşünüyor.

Evet de.

Hayır de !

Dün bir arkadaşımla konuştum. Şirketlerinin muhafazakar bir çizgisi olduğundan bahsederdi, yardım adı altında mecburi Zaman gazetesi üyeliği, ramazanda yemek saatinin kalkması, fitre ve zekatlarin toplanıp malum yerlere gönderilmesi falan bildiğim şeylerdi, ama Pak Partinin kitapçıklarının dağıtılması ve sözlü olarak elemanlarınıza söyleyin evet oyu versinler şeklinde tembihler pes dedirtti.

Böyle bir organizasyon karşısında bir de 3 kilo pirinç, 5 kilo mercimeği dağıtmaya devam ederlerse Kemal amca kılıç kuşansa ne olur, kalem tutsa kaç yazar?

Velhasıl ben oyumu boyumun ölçüsüne uydurup vereceğim arkadaşlar.

Duyduklarımla boyumun ölçüsünü aldım da...

7 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

En basitinden 12 eylülü yargılayacağız demiyorlar mı içimden insan utanır, 12 eylül zaman aşımına uğradığından öyle bir durum söz konusu bile değil, sadece bunu bile tek cevapla öğrenebilirler diyorum ama dediğin gibi bizler akıl ve mantık yoluyla onlar kilo hesabıyla gittiğinden hesaplar şaşacak,özelliklede 3 kilo pirince oy verenler sosyal sigortalar yasası,sağlık yasası gibi yasalar çıktığında pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak.

Aslı Cin dedi ki...

Aortik,çok haklısın ! Referandumda oy kullanacak insanların da % 99 unun neye evet neye hayır diyeceğini bilmediğini düşünüyorum. Abartıyor muyum? Hiç sanmıyorum !

Asortik Krep dedi ki...

İşçiler greve giderse işyerine grev zamanı verilen zararları şirket işçilerden isteyebilecek..!

Emzirme ve 4 aylık bebek izinleri bir aya düşücek..!

İlk aklıma gelenler, bu konuda yazı yazacağım zaten ama en azından bunu etrafınızdaki şartları daha bir yaşamak zorunda kalacak insanlarla paylaşın lütfen.

ipex dedi ki...

Referanduma oy vermeyecekler zaten, bir kısmı liderlere/partilere oy verecek (ne alakası varsa!), bir kısmı sağdan soldan duyduklarıyla ama asla oturup okumadan, incelemeden verecek, bir kısmı çevreye uyacak... olan bizim geleceğimize, bizim çocuklarımıza olacak. Dediğiniz gibi bir gün bir bakacaklar kendi onayladıkları maddeler onları hücrelere tıkmış, haklarını arayamaz olmuşlar... ve ben bu konuda hatalı olanın hayır ekibi olduğunu düşünüyorum. ellerinde süper bir fırsat varken, halka inip anlatmayı yine beceremediler. dertlerini anlatamadılar. istanbul'un her yeri evet afişleriyle donatıldı, 2 tane hayır gördüm şimdiye kadar, biri chp'nin biri mhp'nin otobüsünün üstünde. internetten mail forward ederek anlatamazsın, evet dersen neler olacağını... öyle beklemediğim insanlardan evet'ler duydum ki artık hiç bir şeye şaşırmam ben bu ülkede... :((

Aslı Cin dedi ki...

evet mutlaka yaz, ben tamamını okuyamadım, ama okuduklarım bana yetti.

İpex, bu duyguya ben son seçimlerde kapılmıştım, şimdi kimseye ne diyeceğini sormuyorum, dehşete kapılmamak için. Acı çekmekten zevk alan arabesk bir toplum olduğumuzu biliyordum ama bu kadarını tahmin edemezdim diye bir cümle kuracağım sanırım sonralarıda...

Asortik Krep dedi ki...

HAYIRCILAR NEYİ KİME ANLATSIN..?
İnternet kullanan herkes bunu kendi araştırabilir.Araştırınca da görecek normal şartlarda hayır kullanırsa kime yarayacağını..
İnternet kullanmayanlar için söylediklerinize katılıyorum ev ev gezip anlatılmalı ama köylü için yazacağım tek şey var burada bir köyde köylü patatesi bu sene satmıyor çünkü kilosu beşyüz kuruş, bunun için hayır kullanacaklar ama şehirde yaşayanları gördükçe anlam veremiyorum,çalışanlara,asker annelerine, şehit yakınlarına, kpss ye girenlere, memurlara, eczacılara,çalışan annelere,sağlıkla ilgili yasa tasarısı çıkıp sağlık sigortası için ekstra para ödeyecek kesime, işçilere, emekliye,kadınlara-emekli olma yaşı büyüyecek- inanamıyorum..Hepsinin mi gemicikleri var ..? Olmasını mı istiyorlar..? Başkalarının var diye onlarında mı olacak..!

Aslı Cin dedi ki...

Asortik, bugün bir kaç arkadaşımla daha konuştuktan sonra herkesin bir sebeple evet diyeceğini öğrendim. Ama sebep kesinlikle o maddeler değil !!!

Ne diyeceğimi bilmiyorum, bir arkadaşıma doğruyu eğriyi anlattım,tamam o zaman dedi, bir oy bir oydur !

Ama içim rahatsız.