Eylül 12, 2010

Yazık sana ülkem, yazık...

İçim acıyor.

Birazcık ümidim vardı.

O da yok artık...

Ne geleceğimden, ne ülkemin geleceğinden, ne çocuğumun geleceğinden bir beklentim var artık bu topraklarda...

Başbakanının "Hayır diyenler darbecidir" dediği demokratik !!! bir ülkede, çıkan sonuçlara bakarak "Evet diyenler sattınız canım ülkemi" diyebilmeyi hak görebilirim herhalde ?!??

Susmalı mı?

Seyretmeli mi olacakları?

Bir bir çıktıkça söylediklerimiz, ben dememiş miydim demenin faydası olur mu?

Adil mi tüm bunlar? Satılan oylar? Kandırılan insanlar? Günü kurtaran seçimler? Adil mi, senin neye evet dediğini bilmeden verdiğin oyunla başımıza gelecek her değişikliği benim rızam olmadığı halde çekecek olmam?

3 kilo pirince, kapıya gelen iki kuruşa, bir iftar yemeğine mi sattın benim geleceğimi?

Gerçekten de adil mi?

Demokratik mi?

.....

16 yorum:

cenebaz dedi ki...

Çooo üzgünüm. Yazıklar olsun bu insanlara. Cumhuriyetin temeline son dinamiti de koydular, allah sonumuzu hayır etsin. Evladımı ve gelecekteki torunlarımı nasıl bir ülke bekliyor düşünmek bile istemiyorum. Bıktım valla her seçim sonrası bu yenilgi ve hüzün duygusundan:(((

Unknown dedi ki...

icim aciyor icim!!!! memleketimin geldigi hale bak, yargida artik takkelilerin elinde, kime nasil guvenicem memletekimde...neden, neden, neden!!! bunlara oy verenler bukadar mi kor, bukadar mi sagir..hic mi okumuyorlar. 12 sene once vefat etmis birine TC kimlik nosu ile secmen kagidi gelen bir ulkedeyiz!!

Adsız dedi ki...

http://alittlepenny.blogspot.com/2010/09/ve-turevleri.html

Fery... dedi ki...

“Cahil bir toplum,özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder. Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler,düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!”

Nietzsche

nymphea dedi ki...

Ben ümitliydim sonuçta burada parti seçmiyoruz belki bu ezberci zihniyet biraz bakar, okur, sorar da ona göre oy verir diye. Ama yine olmadı.Ve malesef çıkan sonuca göre yönetilecek ülkede biz de yaşıyoruz.. Demokratik olamıyorum ben bazen :(

hay sana ne dedi ki...

demokrasiye tümden güle güle diyeceğimiz zamanların yaklaştığını görmeye felaket tellallığı diyenleri bir süre sonra tekrar göreceğiz; bakalım yeni hayatları bu rahatlıklarına uygun gelişecek mi?

Pnarist dedi ki...

Aslıcım ordunun bir darbe yapması böyle bir zihniyette müstahak diye düşünüyorum.

*mehtap dedi ki...

HİSLERİME TERCÜMAN OLMUŞ YAZINIZ.HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUM.ÜZGÜNÜM.

Aslı Cin dedi ki...

Çenebaz benim hissettiğim yenilgi değil de üzüntü. Evet daha ziyade üzülüyorum, hem kendim için hem de bu ülkenin bu cehaleti için. Oku diye sarsmak istiyorum insanları, oku, okusan gam yemeyeceğim !

Süheyla, adil olmadığını hissettiğinde, duyduğun şaresizlik çok fena gerçekten de. Hiç bir şeye inancı kalmıyor insanın.

A little Penny, yazını okudum, insanlar artık kendisi gibi düşünmeyenlere tahammül edemiyor, ve korkarım ki bu taraf oluşumuz gittikçe artacak !!!

Fery, mithişsin, bayıldım, bu kadar iyi anlatılır !!!

Nym, insanlar parti seçerken hangi kritere göre veriyor ki referandum da versin? Evet yada hayır diyen kaç insan neye göre seçim yaptı biliyor muyuz? Bir çok video dolaşıyor TV için çekilen. Bir kaç hayır diyen dışında ne evet diyenler ne de hayır diyenler sebebini açıklayamıyor.

Seden, artık para yönetiyor ülkeleri ne o ne bu. Herkes satın alınabiliyor malesef. Tuzu kuru kaç senelik şarkıcılarımız bile.- Sanatçı demiyorum artık onlara, sanat yapabilen insan satın alınamaz-

Pnarist, bence bu ülkeyi ne darbe ne başka bir şey düzeltemez, mucize lazım artık...

Beyazperde, izleyip göreceğiz, çare yok...

nohut oda dedi ki...

buradakı yorumlar coban oyu ıle benım oyum bırmıye gelmıs..
sonuc bu demokrası kazandı..bu ulkenın 100 60 ı cahıl degıl cok sukur..bence bu konuda herkes cok okumalı!!!

Aslı Cin dedi ki...

Nohut oda, ben öyle algılamıyorum ama araştırmalar da bunu gösteriyor ki ne yazık ki referandum öncesi evet diyenlerin çoğunluğunun eğitim seviyesi düşük. Aslında bunu doğruluğunu sorguladığım araştırmalara bağlamaya lüzum yok, maddeleri tek tek okudum, iki tarafın yazarlarını dinledim ve bundan haberdar olan kimsenin evet diyebileceğine inanmıyorum- dum... Geçti tabii artık inansam kaç yazar inanmasam :)))

Unknown dedi ki...

Ne 3 kilo prinç aldım,ne kömür çuvalı ne de bir iftar,değişecek maddeleri okudum inceledim ve bu değişiklik için EVET denebileceğini düşünerek EVET 'imi verdim.Şimdiye kadar yönetildiğim Kenan Evren anayasasının devamı için HAYIR vereceklere bir darbeyi reva görmedim,fakat yazılan yazıyı ve yorumları okuyunca şunu farkettim bizleri cahiller,memleketi satanlar,hiçbirşeyden anlamayanlar diye görmeye devam ettiğiniz sürece kaybetmeye devam edecek ve yukarıda da yazdıklarınız gibi birbirinizi teselli edeceksiniz.Çünkü sizin gibi düşünmeyen insanları cahil,yobaz,satılık olarak görmekle o kadar meşgulsünüz ki dönüp kendinize bir bakmayı hiç aklınıza getirmiyorsunuz.Mesala desem ki belki bizlerde aynı şeyleri sizin için düşünüyoruzdur,ilginç gelirmi size...Bir askeri darbeyi kendisi gibi düşünmeyen insanlara reva görecek insanlarla aynı tarafta olmamak bile benim için bir değerdir,hele birde bu insanların kalkıp okumaktan,uygarlıktan,medeniyetten çağdaşlıktan bahsetmeleri tam bir komedi geliyor bana...Ayrıca çocuklarının geleceğinden bahseden arkadaşlara,bu sıkı sıkıya sarıldığınız darbe anayasası için kaç anne babanın evladının toprak olduğunu ve bu kurulan düzenin devamı için halen kaç delikanlının telef edildiğini hiç düşünmüyorsunuz değilmi,görmeyen HERON'lar,kaldırılmayan uçaklar,7 saat süren çatışmaya verilen 7 şehide gitmeyen yardım için onların da birilerinin çocukları olduğunu düşünemeyen çok zeki,çağdaş,ilerici yazar ve yorumcularımız...İnanın dünya sizin düşündüğünüz kadar basit,ve bizlerde sizin düşündüğünüz kadar aptal değiliz.Bence sizlerden çok daha fazla okuyor,araştırıyor ve sizlerden farklı olarak da sadece konuşup yakınmıyor,mücadele ediyoruz.Eh sizde alışacaksınız artık bize,ta ki bizde de galiba bazı problemler var diyeceğiniz ana kadar...(Blogunuzu şans eseri gördüm,yazıları okuyunca karşı taraftan da bir yorum olsun istedim,umarım yayınlayarak sitenizi renklendirirsiz).Mücahit Esen.BURSA.

Aslı Cin dedi ki...

Tabii ki yayınlarım, burada sadece benim gibi düşünenlere yer yok, her fikre var.

Ancak siz de beni veya burada fikrini beyan edenleri - biz siz diye ayırıyorsunuz ya- anlayamamışsınız.

Sizi şaşırtabilir ama ne yazık ki siz de bizim kadar yalnızsınız. O yüzde 60 ın tamamının haydi diyelim yarısının sizin gibi okuyarak bilinçli mi evet dediğini düşünüyorsunuz?

Bu maddeleri okudum ve evet dedim diyebilmeniz kadar bu yukarıda yazdıklarımı düşünüyor olmanız bile ne kadar iyimser olduğunuzu gösteriyor.

Umarım oyunuz da beklediğiniz, iyimser geleceği verir size.

Hayır diyenlere darbeci yaftası vurmak ne kadar demokratikse, sizin bu zaten değişmiş yasalara darbe anayasası demeniz ve yasama, yürütme, yargıyı aynı ellere teslim etmeniz de o kadar demokratik.

Varın, siz de bizi cahil görün.

Bizi böyle ayırdılar işte, çatıştırdılar, daha ne diyebilirim ki?

Not: Bu yazıya gelen yorumları bir hafta kadar girip onaylayamayacağım, dönüşte inşallah...

hay sana ne dedi ki...

son 2 yorum enteresan geldi

80li yılları net hatırlayan yaşlarda bir vatandaş olarak, her 2 12 eylül'ün farklı olduğunu düşünmüyorum.
Sanıyor musunuz ki biz bu anayasadan çok memnunduk? hiç değildik.
ama ben aman askeri etkisiz eleman yapalım diye, çalışanların elinden sendikal hakların alınmasına taraf değilim ve bu evet benim ülkem için geri adım. Yargının AKP veya daha sonra iktidara gelecek başka bir partiye peşkeş çekilmesine taraftar olamam. YÖK'ün hala var olmasına taraf olamam, askeri yok ederken milletvekili dokunulmazlığına dokunmamaya taraf olamam.
eğer demokrasi ise, biz oy verenler kanunları hazırlayanlara hayır, biz basit değişiklere kanmayız, bize daha iyi şeyler verin diyebilirdik.
Biz kendi şansımızı kendimiz yok ettik.
Ayrıca, şehitlik malum sadece orduda değil, kaldı ki oyladığımız taslağı hazırlayanlar vicdani redde nasıl yaklaştılar? Kişisel özgürlükler ise konuştuğumuz, e hani nerede? Üniversite fikirin geliştiği yerdir, onlara yol açmak nerede? Madenciye ah vah deyip geçmek kolay, askerlik yan gelip yatma yeri değil, anamızı alıp gideriz...

Fery... dedi ki...

keşke evet diyen herkes sizin gibi okuyarak bilinçle evet deseydi Mücahit Esen; burada evet ya da hayır diyen kesime değil sözüm okumadan cevap veren herkese... Benim mantığım, aklım bu pakete tamam demedi diyemedi, sonuçtan da bu nedenle çok memnuniyetsizim. Çevremde evet diyen herkese neden dediğimde cevapsız kaldı, partici yaklaşımla sandığa giden tavır kazandı, bu cevapsızlık sizin için bir gösterge değil mi? Kaldı ki Hayır diyen darbecidir demek ne kadar demokratik bir yaklaşımdır, bu yaklaşımla mı dama demokratiğiz biz artık? Yasama, yürütme ve yargının aynı ellerde olduğu bir demokrasi ne kadar gerçekçi? Cahil evet ya da hayır diyen değil okumayan, sorgusuzca teslim olan seçmen.

Asortik Krep dedi ki...

3 kilo pirince değil bu sefer bir ineğe gitmiş oylar Doğuda..Mücahit Bey kadar elit ve okumuş olmadıklarından sanırım... E bizde ne bir ineğe tamah ediyoruz ne de verdiğimiz evet oylarına sığınabiliyoruz,zaten demokratik de değiliz :( Yazık bize..(!)