Ekim 22, 2010

Çalışkan çocuk...

Bugün yine Ayşenur'un uyarması ile ne zamandır yazmadığımı hatırladım.

Yoğunluk bitti, yazacaklarım da birikti ama fırsat bulamıyorum bir türlü. Hele geçen hafta 15 tane 7 yaşında çocukla oğluma doğumgünü partisi yapınca yaşadığım gerginlikle sırtımdaki tüm kemikler adeta birbirine girdi. Bu haftasonu yatıp dinlenmeyi düşünüyorum, üzerimde 2 haftanın uykusuzluğu ve yorgunluğu var.

Evet oğlum dolu dolu 6 oldu, hatta bir haftadır 7 den gün alıyor. Ama bir gün alması bile yetti, dediğine göre 7 yaşındaymış artık.

Ben ne kadar zorlandıysam da, oğlum ve arkadaşları çok eğlendi ki önemli olan da bu sanırım.

Bu arada partiyi yaptığımız yere yakın olan oyuncakçıda oğlumun adını anarak gelen ve Hot Wheels'lere  bakıp kararsız kalanlar o kadar çoğalmış ki, oğlum meşhur olmuş. Ertesi gün başka bir şey almak için gittiğimizde, ve oğluma seslendiğimde herkes gülmeye başladı, "Oooo Kerem sen misin, biz de senin için ışıklı oklarla reyon hazırlayacaktık" dediler. Her bir satış elemanı gelip onunla tanıştı, çok komikti.

Hayat bir hengamede geçiyor ama şansım bu yoğunlukta annemin yanımda olması ve oğlumun hiç beklemediğim kadar çalışkan bir çocuk olup çıkması. Korktuğum birinci sınıf sendromlarından hiç birini yaşamıyoruz. Bunda uzun zaman önce okumayı sökmesinin hatta okul başlar başlamaz daha 5. harfe gelmeden el yazılarını da okumayı becermesi. Bunu bekliyordum ama böyle güzel yazabilmesini beklemiyordum doğrusu.

Aman tahtaya vurun.

Bu yaşta iyice büyüdüğünü hissedebiliyorum, onunla bir şeyler yaparak bir şeyler paylaşmak eskisinden de keyifli...

8 yorum:

cenebaz dedi ki...

Kerem'e nice mutlu yıllar. Çalışkanlığı içinse tü, tü,tü 41 kere maşallah.

hay sana ne dedi ki...

manasız korkular dizimde baş role koşan fobim: matematik zekası olmayan çocuk ve tembel çocuk :) korkudan hala çocuk yapamıyorum :)))

Aslı Cin dedi ki...

Şenebaz, çok teşekkür ederim, evet ona kocaman bir nazarlık almalı :)

Seden, alemsin, gece gece ne de güldüm. Matematik zekası olmaya çocuk fobisi ha? :))) Olsun sanata yetenekli sosyal olsun, ne olur ???

hay sana ne dedi ki...

1. sanırım aldığım yere iade ederim :))
2. Adam bu çocuk bizim değil kesin der ve paranoyak olur :))

ya düşünsene, 8 sene ilk öğretim + en az 5 sene daha... matematiği anlamayan bir çocuğa ite ite sisteme göre "başarılı" olması için işkence çektireceğim, yanında ben de delireceğim...
bir de hem ilk okulda hem orta ve lisede sıra arkadaşlarımın matematik kafaları sıfırdı ve yardımcı olmak hep bana düştü, kabustu :))

hay sana ne dedi ki...

bu arada nice mutlu yıllar tabii küçük beye :) fobi kibarlığın önüne böyle geçer işte :)

Aslı Cin dedi ki...

:) Teşekkürler.

Oooo okul hikayeleri bitmiyor. Oğlumla her birini tekrar yaşayacağım sanırım.

Hele şimdiki annelerin çocuklarına bakış açıları ve ilkokul birde bile ilk aydan bazı evlerde nasıl da işkenceye dönüştüğünü ayrıca anlatacağım ...

denizanasi dedi ki...

nice nice senelere.. Can'ın da haftaya doğumgünü. ona büyük bir parti sözü vermiştim. ancak uygulayabilir miyim bilmiyorum :))

Aslı Cin dedi ki...

Size de nice mutlu seneler !!! Ama şimdiden uyarayım büyük parti büyük problemler olabiliyor :)