Kasım 14, 2010

Ülkemin hali bütün" çıplaklığıyla" bu haberde aslında...

Bugün Hürriyet aldınız mı? Kültürazzi köşesini okudunuz mu?

Okumayanlar için oradan bir parçayı aynen iletiyorum.

Tam bir komedi...

"Alacakaranlık" serisinin seksi, masum vampirlerini tahtından indirmek için ‘Asi Melekler’ ortaya çıktı biliyorsunuz.

Şimdi yeni fenomen onlar...


Danielle Trussoni’nin yazdığı roman Türkçeye çevrilip Doğan Kitap tarafından yayımlandı.
Tanrı tarafından lanetlenip mağarada zincirlere bağlı bir şekilde tutulan asi meleklerle melekbilimcilerin savaşını konu alan romanın film hakları da çoktan satılmış durumda. Yani meleklerle vampirlerin savaşı çok yakın bir zamanda kitap sayfalarından beyazperdeye de taşınmış olacak.


Ben o savaştan önce meleklerin Türkiye’de yaşadığı başka bir mücadeleyi anlatayım bugün size.
Kılık kıyafet savaşını.


Bütün dünyada oldukça iddialı kampanyalarla okura tanıtılan romanı Türkiye’de yayımlayan Doğan Kitap da benzer bir çalışma içine girdi. Ayağından kelepçelenmiş yarı çıplak melek görseli kitapçı vitrinlerini süsledi. Etkileyici bir imaj çalışması yapıldı.Sadece afişler değil, maket melek heykelleri de hazırlandı büyük kitabevi zincirlerinin önüne konulsun diye.


Ancak bir süre sonra meleklerin bel bölgesi kapalı olsa da üst kısımlarının çıplaklığı sorun olmaya başlamış.


“Böyle müstehcen melek mi olur” şeklinde şikayetler gelmeye başlayınca da yayınevi yaptığı maketleri giydirmek zorunda kalmış. 


‘Asi Melekler’ de yeni kıyafetleriyle birer Romalı askere dönüşmüş. Bu arada göğüs bölgesi örtülmek istenen meleklerin erkek olduğunu da belirteyim.


Bakalım daha neler gelecek bizim asi meleklerin başına...



Dip  not: Asi Melekler'e bugün başladım. Kimi bölümlerde anlatılmak istenen sakız gibi uzatılsa da konusu ile benim sevdiğim türleri yakalıyor, ve konuda ilerledikçe daha da sürükleyici oluyor. Ejderha dövmeli kız'ın 3. sünü beklerken iyi gidiyor.


Dip sos: Paris'in meşhur Prenses Hicab'ı bizde olsa göğünü gere gere ortalarda dolaşıp, ilk kez bir sokak sanatçısı omuzlarda taşınırken, "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahuratları almaz mıydı? 



3 yorum:

Aquamarine dedi ki...

Yurdum insanı... Her şekilde kendini belli ediyor.

Efsun dedi ki...

Iyi meleklere basörtüsü takmamislar, erkek merkek demeyip yapabilirlerdide! Hay Allah'im daha neler görecegiz... Bende atesle oyanayan kiz i okuyorum, merakla nasil gelisecegini bekliyorum, burada 3. sü var galiba ama almanca okumak istemiyorum. sevgiler

Aslı Cin dedi ki...

Aquamarine, şaka gibi değil mi?

Efsun,çok sürükleyici. İng. çıkmış ama ben anadilimin tadını alamıyorum özellikle sürükleyici romanlarda anlamadığım bir kelime beni deli ediyor.

Bu arada Asi meleklere dün sabah başladım, gecenin bir vakti bitti :)