Aralık 14, 2010

Nights in white satin

Evet ben bir dizikoliğim ama bizim televizyonlarda gösterilen 90 veya 190 dakikalıkların değil. Türk dizilerini izlememekle gurur duyan görgüsüzlerden değilim, sadece izlenmeye değer dizi zor bulunuyor diye düşünüyorum. En azından ecnebiyalardaki alternatiflerini izlemeye alıştıktan sonra. Zor aslında sen çalış çabala dışarıdakilerden sürece çok daha uzun prodüksiyonlarla uğraş ama ortaya Brezilya dizilerinin biraz hallicesi çıksın. Ne eksik? Ne eksik? Hayalgücü mü?

Ancaaak, dönem dizilerine zaafım var. "Hatırla sevgili" ile başlayan dönem dizilerinden biri şimdi de "Öyle bir geçer zaman ki"

Tek takip ettiğim dizi de o zaten.

Orada gördüğüm ufacık bir detay bile beni eski fotoğraflara, hatta çocukluğumdan hatırladığım anılara götürüyor.

Gürültü patırtı arada bir fazla gelse de, ve ne yalan söyleyeyim bazı trajik sahneler bana çok komik gelse de, özellikle çocukların oyunculukları ( Özellikle Bknz: Mete karakteriyle Aras Bulut ve Osman ) ile, dikkat çeken detaylarıyla  ve her bölüm için seçilen şarkıları ile ilgimi çekiyor.

Misal biraz önce şunu hatırlattılar bize, mest olduk.

Bknz: Şu da vardı.

Ya şu ???

4 yorum:

Selen dedi ki...

Of evet ya, benim de yerli dizilerden tek takip ettiğim dizi Öyle Bir Geçer Zaman Ki. Şarkı seçimlerine ben de bayılıyorum. Hele de o çocukluğumuzun eski sarı tükenmez kalemlerini, pazen pijamalarını bulup çıkarmaları gibi minik detaylar çok hoşuma gidiyor. Ama dizinin kendisi beni çok geriyor son zamanlarda, resmen duygusal gerilim dizisi oldu çıktı. Rahatsızlık veriyor zaman zaman. Mete'nin oyunculuğuna hepimiz şapka çıkarıyoruz o ayrı.. :)

Vijdan dedi ki...

Canımcım aynen katılıyorum sana ..
Gürültü patırtı fazla olsada benide mest ediyor :))

Adsız dedi ki...

linkleri kontrol edermisin :S
acılmadıda merak ettim yenilediğinde mutlaka bakıcam

Aslı Cin dedi ki...

fizy engellendi ondandır :(((