Aralık 09, 2010

Türkiye gerçeği

Haberleri izliyorum.

İnsanların yaşadıklarını izlerken hissettiklerim o kadar hızlı değişiyor ki, insan biraz önceki duygularından nasıl olur da bu kadar kolay sıyrılır diye düşünmeden alamıyorum kendimi.

Bir hırsız.

Bir hırsız için üzülebileceğimi düşünmezdim. Üzüldüm.

Fakirlik fukaralık başa bela.

Cahillik daha beter.

Adam girmiş şu trafo evlere, kablo çalacak.

Elektrik akımına kapılıyor.

Yanmış adam.

İçeriden polislere sesleniyor kurtarın beni diye.

O an diyorum ki evet 3 çocuk yapmalı, karınlarını zor doyururken okula zor göndermeli, cahil halkımıza kişi başına daha az milli gelir düşürecek çocuklar peydahlayıp bu renkli mozaiği devam ettirmeliyiz.

Ama dengeyi bozan bir şey var.

Haberlerdeki diğer adamın yaşadıkları gibi.

Adam bir başkasına kefil oluyor, bu sebepten dolayı ceza alıyor hapise giriyor, sözde adalet yerini bulıyor, ama adamcağızın hayatın adaletine inancı kalamıyor. Zira geçen gece onu ziyaretten dönen karısı ve iki kızı bir ahbaplarının arabasının u dönüşü yapan bir tıra çarpması ile can veriyorlar.

Velhasıl ister 3 değil 13 çocuk yapan ülkemizde yeterli cezası olmayan trafik suçlarına hapise dahi atılmayan bırakın elektrik kablosunu kesmemesi gerektiğini, her bulduğu boşluktan u dönüşü yapmaması gerektiğini bile bilemeyen diğer cahil güruhun karışması ile her dakika yollarda o çocuklar telef oluyor.

Hoş o çocuklar büyüdüğünde polis tekmeleri altında eziliyorlar, hatta kendi çocukları karınlarında 3 gramken ölüp gidiyor.

Herneyse haberlere devam.

Birazdan yüzde 70 den fazlası vergi olan 4 lirayı geçen benzin haberini bize unutturacak oylarımızı sattığımız kömür yardımlarının oluşturduğu İstanbul'un diğer tepelerinden bahsedeceklermiş...

Ne ala, ne ala...

Bir de şu var, kimi kılık kıyafet takıntılılara, bu ne lahana turşusu diye sorduruyor...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba aslııııı :) uzun zaman oldu yazmayalı...
cok haklısın kı ülkemizdeki durumlar gerçekten vahimmm :( hep üzülüyoruz hep düşünüyoruz ama nafile umarım diyorum 2011 de herşey daha iyi olur...
bu arada blogum var benim artık ben de beklerim :))
sevgiterazisi.blogspot.com
sevgiler...
ben ugramadıgım da cok seyler olmus mesala ofıs gıbı :)