Ocak 04, 2011

Rezil rüsva...

Şu 3 günde okuduğum haberler o kadar korkunç ki, artık ülkemden endişelenmek için bile çok geç olduğunu düşünüyorum.

Sahte düşük enflasyona elimi atsam, önüme milletvekillerinin söylemleri takılıyor, bir bakanla bir sözde hocayı yanyana gördüğüme şaşıramadan Hizb. veya Pkaka lıların salıverilmesine gözlerim açılıyor, oysa o sırada ulaşım zammını protesto eden  Ankara'lılar karakola çekiliyor. Kantinin pahalılığını protesto etmek isteyen liselileri dağıtması için süpersonik zeki müdürleri polis çağırıyor, polis öğrencileri tartaklıyor, sonra ekranda görüyoruz ki, aslında poliscanları da anlamak lazımmış, zira onlarda okulda dayak yiyorlarmış. Şiddet gören şiddet gösterir.

Yıllık artışı %100 ü geçen etin kilo fiyatını dahi karşılayamayacak bir zam farkı alacak olan insanlar her şeye bu kadar zam gelirken nasıl yıllık yüzde yedi bile olmayan enflasyon çıkar anlamaya çalışırken, bırakın bunu protesto edebilmeyi henüz idrak bile edemediler. Zaten beyin ve beden gücü için yeterli beslenme lazım, nitekim o da olmadığına göre, ülkemde demokrasi ile yönetildiği halde herhangi bir şeyi protesto etme hakkının olmaması da önemini yitiriyor.

Tek derdimiz uzaya gitmek olsun, wikileaks sağolsun...

Dip not: Özümüzü kaybetmeyelim lütfen :) Can Dündar bu konuda şahane yazmış...

Dip sos: Ohooo daha yazacak çok şey var ama malum, her konuda olduğu gibi, durmak yok, yola devam, ileri...

basın ve yazı sansürü konusunda da ilerliyoruz, izninizle usturubumla oturayım ben...
  

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Umudumuzu yine de koruyalım.. Geç olmaması için elimizden geleni yapmalıyız. ama çok haklısın ki, ülke baya baya kötüye gidiyor. Ve bazen artık tüm kapıların kapandığını da hissediyorum. Umarım hep beraber ışığın tekrar girmesini sağlayacağız.