Ocak 22, 2012

Yarıyıl tatilinde ne yapmalı?

Annem hep, oğlun okula başlayınca yılların nasıl da çabucak geçtiğini anlayacaksın derdi.

Gerçekten de daha dün doğum yapmış gibi hisseden ben oğlum anasınıfına başlarken yaşadığım şaşkınlığı atlatamadan 1. sınıf bitti de 2.sınıfın yarıyılına geldik.

Tabii yaş büyüyüp yıllar geçtikçe yarıyıldan beklentileri de farklılaşıyor.

Bizi pek bahtiyar eden fevkaladenin fevkinde karne için alınacak oyuncaktan ziyade onu hem oyalayacak hem de zamanını değerlendireceği bir takım fikirler bulmalıyım.

Öğretmenimizin verdiği testler ve hikaye kitapları, İngilizce çalışmalar çerez gibi onlar için.

Arkadaşlarıyla görüşmeleri için bol bol zamanları var şimdi.

Evde sorumluluk alıp, çoktandır dip köşe temizlemedikleri odalarında, oynamadıkları oyuncakları ayırıp oyuncağı olmayan çocuklara göndermek için iyi bir fırsat.

Birlikte resim yapabilirsiniz fırsatınız varsa. Biz çok keyif alıyoruz.

Ama tabii dışarı çıkmak da lazım.

Bu yarıyıl için satranç, resim ve spor kurslarının hızlandırılmış kursları var. Biz geçen hafta atlattığımız soğukalgınlığına bağlı bronşitten sonra vücudu biraz dinlenmeye aldık, havalar da oldukça soğuk olunca spor faliyetlerimiz malesef Wii board üzerinde sınırlı kalacak.

Ama bu dışarıdaki workshop, müze ve gösterilere gitmek için engel değil.

Bizim film olarak önerimiz Çizmeli Kedi. Bunu reklamını gördüğümüz 6 ay öncesinden beri bekliyorduk. Ben de Kerem'le izlerken çok keyif aldım.

Bizim planlarımızda İstanbul Akvaryum ve Oyuncak müzesi de var.

Dolmabahçe sarayına ve Jurassic Land e dinazorları görmeye gittik.

Çocuklarla katılabileceğiniz çikolata yapımı çalışmaları da varmış, neden olmasın?


Bu arada Disney gösterisi de iyi bir alternatif olabilir. Özellikle Oyuncak hikayesi kahramanlarının katılımı ile bu filmin fanlarının kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum. Danslı gösteri ilgilerini çekecektir. Gösteri Ora Arena'da sergileniyormuş.

Şimdilik bizim programımızda en önemli yeri bize yarıyıl tatili için gelecek olan kuzenlerimizin ziyareti ile planlayacaklarımız ve puzzle merakımız alıyor.



Küçük puzzleları sıkıcı gelmeye başlayınca birlikte yaparız diye 1000 parçalık bir puzzle aldım cuma günü. Ama iki günde bana ellettirmeden yarısını bitirdi. Anlaşılan o ki bir iki çerçeveletecek puzzle avına daha çıkmam gerekli...

Bakalım bu tatili nasıl geçireceğiz...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sizinki daha 1.bitmiş 2. sınıfa geçmiş :)) Çok küçük,ben daha sanki 3-5 yıl önce doğum yapmış gibi hissediyorum ama kızım 18 oldu Üni'de okuyor.Zamançok çabuk uçuyor,çocuklarınızla geçirdiğniz en küçük zaman dilimini bile iyi değerlendrin.Afacanı öperim,anneyede selamlar.
ps:Puzzle çok hoşuma gitti ,nereden aldınız acaba?

Aslı Cin dedi ki...

Merhaba :) Evet sanırım ben de geriye dönüp düşündüğümde aynı şeyi hissedeceğim. Puzzle ı Kipa'nın oyuncak bölümünde buldum, bugün de internette iki site buldum, çok çeşit var...

Tanya's dedi ki...

Oyuncak Müzesine gelirseniz haftasonu gelin, çıkışta da bir kahve içelim:)

Aslı Cin dedi ki...

Tanyaaa çok isterim, oğluşunu fotoğraflardan büyürken görüyorum sadece...