Temmuz 27, 2012

Buz ve ateşin şarkısı...

 Tutkunuyum ! Hem de nasıl?

Önce dizisini takip ettim soluk soluğa. 1. sezon bitti ama nerede bende ikinci sezonu bekleyecek sabır? Adamlar bizim gibi değil ki, maşallah bir ara veriyorlar bizimkiler olsa araya 2 dizi, 3 klip , bir de film sıkıştırır. Sezon arasında diziyi unutursun. Araştırdım baktım, sadece ilk kitap Türkçe'ye çevrilmiş. Ondan da pek iyi bahsedilmiyor. Hem ne yapayım ilk kitabı ben devamını merak ediyorum. Hemen Amazon'a girip ilk üç kitabı  sipariş ettim.

Bir çırpıda okudum... diyemeyeceğim. Her ne kadar gidişatı hatmetsem ve hazmetsem de, anlamadığım kelimeler de var. Ve ben kitap okurken sözlüğe bakmayı hiiiç sevmem.  Her neyse okudum merakımı giderdim ki 2. sezon başladı. O biterken hooop başka bir yayınevi Türkçelerini yayınladı kitapların. E sezon arası ne yapacağım bir de onları aldım, Türkçe olarak da okudum.

Dizi kitabın derinliğini vermiyor ancak kitabı okurken dizideki karakterler gözümde canlanıyor ve cast ın ne kadar iyi seçildiğini anlıyor insan. Bu arada kitabın çevirisi de çok iyi. Sibel Alaş'ı tebrik etmek lazım.


Taht oyunları ardından, Kralların çarpışması ve Kılıçların fırtınası. Hikaye son kitapta öyle heyecanlı bir yere geliyor ki, bundan sonrasını beklemek daha da ızdırap veriyor.


Martin'e daha çok yaz demek istiyorum, daha hızlı yaz. Hatta hikayeyi uzatabildiğin kadar uzat. 


Bekliyorum. Yeni 2 kitabı almayı, dizinin sezona gireceği mart ayını, ve karakterlerin başına daha neler geleceğini merakla bekliyorum.


Dip sos: Kitap ve hikaye hakkında şuradan bilgi alabilirsiniz...


Dizi hakkında bilgiyi şuradan alabilirsiniz... 


Ben zaten fanatiğim diyorsanız doğru adres şurası...


Double sos: Kartlar CNBC e  dergiden... Fanatikleri için devamını bekleriz...

Katmerli sos:: Benim karakterim Daenerys. Ama kitapta herkese sempati duyabiliyor insan. Garip...

3 yorum:

Selen dedi ki...

Hastasıyım hem dizinin hem kitabın. Şu anda kralların çarpışması'nın 2. cildini okuyorum. Dizinin 2. sezonunu da izledim ama kitaptaki farklılıkları ve dizide olmayan küçük detayları bulmak çok eğlenceli. 3. kitaba başlamayı iple çekiyorum. Gerçi kitabını okuduktan sonra önümüzdeki sezon dizi aynı tadı vermeyecek onu da biliyorum ama olsun. Ben de cücenin (Tyrion Lannister) hastasıyım. Esas kral olacak adam oymuş ya neyse...

Yıldızlı fırça dedi ki...

bu Sibel Alaş şarkıcı olan mı? Şaşırdım şu an :) kitapları da çok merak ettim

Aslı Cin dedi ki...

Selen, evet "yarım adam" 5 tane tam adamı cebinden çıkarır,ama söyleyeyim 3. kitapta işler daha heyecanlı hale geliyor.

Canım evet o bildiğin Sibel Alaş. Twitter dan edebiyata düşkünlüğünü biliyordum ama çeviriye çok şaşırdım. Halbuki daha önce de çeviri yapmış ve aslında Amerikan edebiyatı mezunu diye biliyorum.