Ağustos 18, 2012

Bir cahilin MR günlüğü


Her şey iki hafta önce başladı.

Aynı anda hem bağışıklığım çöküverdi, hem buna bağlı problemler yaşamaya başlarken bir de üzerine uzun zamandır süren ve yoruyorum kendimi diyerek dikkate almadığım bacak ağrılarımın ardından sol bacağımda his kaybı, ağrı ve güçsüzlük başladı.

Ben ki cengaver bir şekilde her şeye koştururum Duracell pilinden ayrı gayrı uyduruk zırtzop marka takılmış oyuncaklara döndüm.

Bir ağırlık, bir uyuşukluk, oflama puflama ki sormayın kendimden sıkıldım.

Her neyse bir kaç ayrı doktordan sonra doğru kapıyı çaldım. Dr bir iki ilaç ve B vitamin desteği verip biraz zaman istedi, kontrolde düzelme yok ise MR seçilecek dedi.

Nitekim bir şey değişmedi ve bendeniz bu sabah ilk MR tecrübemi aldım.

Öncelikle imzalattıkları şeyden işkillendim, ne bu şimdi, ne olacak şimdi, neden imzalatıyorlar ki soruları kafamı kurcalarken, bir yandan da üzerime büyük gelen bir alt üst hastane takımını giyiyordum. Paçalarımı çekiştire çekiştire odaya geçip kurbanlık koyun gibi gösterdikleri yere uzanırken bir yandan da adamı odadan kaçana kadar soru yağmuruna tuttum. Ne olacak, nereme kadar çekilecek, kafam açıkta kalacak mı, içeride ne kadar kalacağım? 10 dk civarına gözlerim büyüyünce güldü adam, yarım saat sürebilirdi de dedi. Ben röntgen gibi girip çıkacağız zannediyorum ne bileyim?

Hiç kımıldamamaya çalışın dedi çıkarken.

Keşke demeseydi...

Velhasıl o içerideki 10 dk bana 10 saat gibi geldi. Kımıldamamam gerekiyor ya, kalbimin gümbürtüsü ve aldığım nefes sanki beni sarsıyor. Kaşınacağım, gerineceğim ve normalde belki de gün içinde yapmayacağım her şeyi o 10 dakika da yapasım var.

Düşünüyorum, gözümü kapatıyorum, şimdi sakin ol diyorum, misal deniz kıyısındayım...

İç ses şöyle diyor:

Misal deniz kıyısındayım. Dalgalar  ne güzel ! O da ne? Ne sesiydi o? Gözümü açsam mı? Bembeyaz tavan. Sinirim bozuldu. Kapasam mı? Evet gözümü kapatayım. Şimdi çıkan ses ne? Offf feci mi radyasyon alıyorum şu an? Ya başka bir şey olursa? Yani bunun etkileri ne oluyor? Bugün Kerem'e sarılmasam mı? Neyse Google a bakarım. Herneyse sakin olmalıyım. Misal deniz kıyısındayım. Offf kaşınıyor muyum? Ya uyursam misal misal derken? Ya hareket edersem?  Se durdu! Yeniden başladı. 10 dk olmadı mı? Beni unuttular mı burada? Kendi kendime nasıl çıkarım acaba? Saatlerce burada yatacak halim yok!

Evet kimi durumlarda kendi halime gülesim var!

Bitti. Dr a gittik. Nurtopu gibi minik bir fıtığım varmış.

Ancak şimdilik biraz zamana bırakıyor, dikkatli hareket ediyor ve ilaçlara devam ediyorum.

Uyuşukluk daha iyi sanki. Arada ağrılarım var tabii. Bu yeni Yavaaaş yavaş yürüyen Aslı bana yabancı ama bundan sonra öyle hiperaktif hareketler yok, yani mecburen alışacağım bu yeni bana.

MR çektirmeyeyim yeter ki :)


4 yorum:

Handan dedi ki...

Geçmiş olsun Aslıcım.

Asortik Krep dedi ki...

Geçmiş olsun.

Aslı Cin dedi ki...

Teşekkür ederim eski dostlar, zamanla yaşlanıp ağrılarımızı da paylaşacağız burada :)

Aslı Cin dedi ki...

Beril teşekkürler, çok memnun olurum...