Ağustos 04, 2012

Yazın ortasında nasıl hasta olunur?

Bu konuda uzmanlık yapmış biri olarak bu konuyu benden iyi hiç kimse bilemez. E tabii gençleşmiyoruz, haliyle her yaz bir öncekinden daha beter atlatıyorum ancaaak bu yaz geçirdiğim hepsine bedeldi. Çünkü şartlar daha ağırdı şöyle ki:

1- Önce kısarak, kararlı olarak ve yürüyüşle yaza doğru kilo verilir. Ancak vücut alışmıştır sen ısrar etmesen de kilo vermeye devam eder. Tiroide bakılır her şey normaldir. 38 yaşında 18 yaşında olmadığın kiloya varılır, 51 e düşülür.

2- Üzerine tatile çıkılır. Ama tatil yapılmaz. Sonuna kadar yorulur bünye.

3- Eve dönünce işler bitmez. Oğluş halalarındayken işten döner dönmez ev alt üst edilir, yetişmezse uykusuz kalınır. Bu esnada yemek yapılıp yenmez, geçiştirilir.

4- Bu yorgunluğun üzerine bir gece için oğluş görmeye gidilir. Havaalanına geceyarısı gitmeye üşenilir, şuradan biner, sabaha inerim diterek ünv yıllarını da yaad etmek üzere yola çıkılır. Zaten klimayı şirkette bol bol yiyen vücud gece boyu soğuk havayı içine çeker.

5- İzmir'e gider gitmez 41 derecelik sıcakta ceyranın ortasında şekerleme yapılır.

Tansiyon bir hafta boyunca 8-5 lerde, ateş 38,5 ta, baş ağrısı, halsizlik,iştahsızlık ve bilimum ağrılara şaşkaloz kadın doğumcunun "Bilemedim bir test yapalım da o zamana kadar ilaç kullanmayın" uyarısı ile ilaçsız karşı koyar biçare Aslı.

Velhasıl şimdi biraz daha iyiyim. Tansiyon normallerde. Ağrılara devam. Olayın özünü kaçırıp beni cildiyeden romatizmal testlere kadar her nevi olaya sokmak isteyen soğuk algınlığı teşhisimi kendi kendime koymama vesile olan tipik özel hastane dahiliyecisine buradan selam.

Dip sos: Diğer dr. un tavsiyesi ile B ve C vitaminlerine başladım ve bol bol dinleniyorum, geçmiş olsun dilekleri için de ayrıca teşekkürler...

3 yorum:

Fatma dedi ki...

Geçmiş olsun.

nurhayat dedi ki...

Geçmiş olsun, tam da "ne güzel artık güncellemelerinin arasını açmıyor " diye sevinirken kötü oldu bu hastalık haberi:(

Aslı Cin dedi ki...

Fadiş teşekkür ederim.

Nurhayat, yok yok güncellerim ben yine, teşekkürler bu arada :)