Ocak 26, 2014

Kidzmondo heyecanı...

İçimizde bir heyecan, bir heyecan vardı ki, hala nefes nefeseyiz ! Tüm gün koşturup ancak yarısını bitirdiğimiz Kidzmondo bizi tekrar çağırıyor ve Kerem'e sorarsan yarın yine orada olmalıyız !

İçeri girer girmez ilk iş bankaya koşup çeklerini bozduruyorlar. Biz ebeveynlerin odalara girmesi yasak !


Radyoda görevli ablalarına özellikle teşekkür ederiz, çok ilgiliydi...

Daha dün okudum gazetede, bu ne hız dedi bir arkadaşım. Evet methini çok önceden duyduğum bu çocuk dünyasına açılır açılmaz koşturarak gittik. Öncelikle söylemeliyim ne kadar erken giderseniz o kadar iyi, saatler ilerledikçe daha da kalabalıklaşıyor ve heyecanlı sabırsız minikler için beklemek gittikçe zorlaşıyor. Ama beklemesini öğrensinler değil mi? BuKidzmondo dünyasında para kazanmasını öğrendikleri gibi.

Kırk yıllık kameraman gibiydiler

Aslına bakarsanız bizimkiler gibi 9-10 yaşlarındakiler için bir ebeveynin onlarla birlikte girmesi gereksiz, çünkü içerisi son derece güvenli, ve tüm yetkililer çok yardımcılar. ancak ben yine de bir girip sizin de görmenizi öneririm, zira ben bayıldım ve odalara girip bir şeyler öğrenmemek için kendimi zor tuttum.



Çocuklar burada hem mesleklerle ilgili fikir ediniyor, hem de kidzpara kazanıyorlar, sonra o paralarla içeride alışveriş edebiliyorlar, bizimkiler biriktirmeyi tercih etti. Kazanılan kidzparalardan on paranın bizim 1 liramıza eşit olduğunu öğrenen bizimki biraz hayal kırıklığına uğrasa da paranın nasıl kazanılacağını öğrenmişe benziyor, misal pilotlara hosteslerden daha az para ödenmesini haksızlık olarak görürken, ( Kendisi pilot olmayı seçmişti )  Hilton otelin dğerlerinden 1 kidzpara fazla ödeme yapması da onun için pek değerliydi. Berber salonuna girip hemen sonra çıkmalarının sebebi de berber salonundan para kazanamayacak olmalarıymış...


Pilot olma idealleri taşıdığı için malesef Atlas Jet'te kaptan olmak yeterince doyurucu gelmedi, düğmelere bile basamamış. Kameraman olmak da keyifliymiş ama yeterince çekim yapamamış hem kamerası da hareket etmemiş. Tek derdimiz bu olsun.

Üç buçuk saatin ardından sadece 7 meslek deneyip karınlarını duyurabildiler, istedikleri bir çok meslek bir daha ki gidişimize kaldı, muhtemelen daha sonra tekrar gideceğiz zira hala açılmamış da bir o kadar yer vardı.

Şimdilik şunları deneyebildik: Atlas Jet te pilot, Kanal D de kameraman, Radyo programcısı, Hürriyet'te muhabir ( Ki bunun için gazete kapılarında yattı neredeyse, haberi zamanında yetiştiremeyecek diye deliriyordu) Mng de Kargo elemanı, Migros'ta kasiyer, Ve Hilton'da garson oldu, hatta çatal bıçak yerleştirmeye kadar eğitim aldı. Aklı İtfaiye eri olmakta, Polis memurluğu yapmakta, henüz açılmamış uzay mekiğine binmekte ve Acıbadem hastahanesinde görev almakta kaldı.

Velhasıl gittik, gördük pek beğendik, sömest için de harika bir seçenek olduğunu düşünüyoruz.

Mutluyuz ama çok yorgunuz, o sebeple şimdi, iyi geceler...

2 yorum:

Handan dedi ki...

Miniciklerdi, büyüdüler de para kazanmaya başladılar:-)

Aslı Cin dedi ki...

Geçen yaz dedesinden aldığı şeker makinası ile ilk parasını kazandı ya şimdi nasıl değerini biliyor ! Ama kendi parasının bizimkini değil ;)