Mart 10, 2009

Hayatımız Recep İvedik'in hayatı gibi aslında...

Dışarıdan biri bakınca öyle tabii...


İçten içe yanıyoruz haberimiz yok, benim var aslında, ondan dolayı da canım çok sıkılıyor bu konuların bahsi açılınca.


Benim için o, bu, şu partisi farketmez.

Dürüstlük bekliyorum sadece. İnsana sevgi, saygı, hoşgörü bekliyorum. Çalmasın, çırpmasın, yalan konuşmasın, insanları salak yerine koymasın. Biraz olsun ekonomiden anlasın. Başka ülkelere minnet etmesin, gücümüzün farkına varsın. Bunun için öncelikle cehaletle savaşsın. Hayvan da sevsin ki, insan seveceğini de bilelim. Kadınlara çok çocuğu değil, okumayı, ilerlemeyi, bir yerlere gelmeyi salık versin, onları sadece seçim zamanları yada kadınlar günlerinde değil her zaman hatırlasın. Açın halinden anlasın. Bilime de saygısı olsun. Dini de kullanmasın, askeriyeyi de. Yasaklar koyarak değil, insanları destekleyerek yer edinsin. Korkutmasın, sevdirsin saydırsın. Mahalle kavgaları yapmasın, biraz usturuplu olsun, ağırlığını koysun. Sadece iç olaylarda değil, dış olaylarda da kendisini kanıtlasın. Dalga geçilmesin, gerekirse geçildiğinde gülüp geçmesini bilsin bir de.


Çok şey istedim değil mi?

Eeee kolay değil, bizi yönetecek vekillerden bunu bekleyeceğim tabii. Yoksa adamların bizim kapıcı Murtaza'dan ne farkı kalır ki?

Günün haber ve köşeleri:



Burada

Şurada

4 yorum:

loungetime dedi ki...

Aslı'cığım çok güzel yazmışsın ama bir yerde kapıcı Murtaza'ya haksızlık etmişsin. O, en azından ne konuşulmayacağını bilir diye düşünüyorum. Öyle değil mi?

Unknown dedi ki...

bende tüm bunları istiyorum ve yine oyum zahi olacak biliyorum...

Aslı Cin dedi ki...

MAHMUT, BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER, UMARIM HEMEN OLUR BİTER EKSİKLİKLER.

LOUNGETİME, DİMİ YAHU, ADAM DA AYIP OLDU...

ELÇİN,TEPKİSİZ ELEMAN OLMAKTAN İYİDİR, YADA OYUNU SATMAKTAN, EN AZINDAN RAHAT UYUYORUZ...

nothing dedi ki...

evdekini taramaktan üşendim,internetten de ancak buldum gönderiyorum,aşağıda yer alan linkteki GIRGIR'ın kapağına bakar mısınız,süper uydu..
http://www.haber3.com/news_detail.php?id=454498